Medewerkers zijn gebaat bij het zien van hun kansen en mogelijkheden.

Als werkgever heb je baat bij gedreven en gemotiveerde medewerkers. Goed werkgeverschap gaat verder dan het overmaken van het salaris. Er zijn situaties die bedreigend zijn voor medewerkers. Een reorganisatie, herstructurering of loonbeslag bijvoorbeeld. Uw medewerker wil dan graag weten waar hij (financieel) aan toe is. Zo houdt u gemotiveerde medewerkers. Vandaag, morgen en daarna.  

Voor werkgevers

Life Planning is het begin om uw medewerkers in beweging te krijgen. Omdat overzicht van de eigen situatie ook inzicht biedt in de eigen mogelijkheden. En kansen.

Veranderingen in de persoonlijke situatie wordt maar zelden gezien als een kans of nieuw begin. Mijn ervaring als Life Planner is dat een verandering vaak een nieuw begin kan zijn, mits er een goed financieel overzicht en inzicht wordt gegeven.

Een goed onderbouwd Life Plan, met daarin relevante financiĆ«le paragrafen, geven uw medewerker dit inzicht en overzicht met als resultaat doorgaans medewerkers die mobieler, gedreven en meer gemotiveerd zijn.

 

 

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven? Laat dan hieronder uw email adres achter.